top of page

Lemmikin ultraäänitutkimus

Dog Waving Paw

Ultraäänitutkimus

Ultraäänitutkimus on eläinlääkärille oiva diagnostiikan väline pehmytosien sekä elimien tutkimukseen. Ultraäänitutkimuksen etuna on sen nopeus, saatavuus ja kivuttomuus. Yleensä eläintä ei rauhoihoiteta ultraäänitutkimukseen. Teemme ultraäänitutkimuksia sekä Välimerenkadun, että Atlantinkadun klinikalla.

Mitä ultraäänellä voidaan eläimeltä tutkia?

Tyypillisimpiä tutkimuskohteita ovat vatsaontelo ja sen elimet, erilaiset kasvaimet ja patit sekä lisääntymiselimistö sekä virtsatiet. Ultraääniohjauksessa voidaan myös ottaa erilaisia näytteitä ja esimerkiksi tyhjentää paiseonteloita tai nestekertymiä tai kystia. Virtsatietulehduksen diagnostiikassa virtsanäyte otetaan ultraääniohjauksessa vatsanpeitteiden läpi.

Vatsaontelon laaja ultraäänitutkimus koiralle tai kissalle

Vatsaontelon laajalla ultraäänitutkimuksella selvitetään yleensä pidempiaikaista sisätauti oireilua. Ultraäänitutkimuksessa arvioidaan elinten kokoa, muotoa ja rakennetta. Tutkimuksen yhteydessä eläinlääkäri tekee lausunnon ja käy omistajan kanssa läpi löydökset sekä mahdolliset jatkohoito-ohjeet. Ennen tutkimusta eläimen tulisi olla paastolla 10-12 tunnin ajan. Ajanvaraus vatsaontelon laajaan ultraäänitutkimukseen onnistuu nettivujemme kautta www.pupsnpets.fi/nettiajanvaraus tai puhelimitse 045 273 4650

Lisääntymiselimistön ultraääni

Ultraääntä käytetään lähes poikkeuksetta apuna lisääntymiselimistön sairauksissa sekä tiineyden seurannassa ja toteamisessa. Kohdun, munasarjojen, eturauhasen ja kivesten ultraääntä voidaan käyttää sekä kissoilla että koirilla.

Tiineysultraäänessä todetaan sikiöiden määrä kohdussa sekä arvioidaan niiden ikä. Ultraäänellä voidaan myös selvittää erilaisia tiineyden komplikaatioita sekä varmistaa pentujen hyvinvointi sekä mahdollisen sektion tarve. Eläinlääkärin arvioin mukaan voidaan ottaa myös tiineysröntgen.

Kohdun ultraäänitutkimuksella pyritään poissulkemaan kohdun sairauksia, kuten märkäkohtu eli pyometra sekä erilaiset rakenteelliset tai hormonaaliset poikkeavuudet. Samalla tutkitaan myös munasarjat sekä niiden mahdolliset poikkeavuudet.

Pups 'n Pets -klinikka on sitoutunut tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa lemmikillesi. Ota yhteyttä ja käydään yksilöllisesti teidän lemmikkinne tilanne läpi.

bottom of page