top of page

Koiran Hammaskiven Poisto: Terveen suun salaisuus

Koiran hammaskivi, koiran hampaat

Koiran hammaskivi ja sen ymmärtäminen

Koiran hammaskiven poisto on tärkeää lemmikkisi terveydelle. Hammaskivi, joka kertyy koiran hampaiden pinnalle, voi aiheuttaa monia suun terveysongelmia. Hammaskiven poisto auttaa ylläpitämään koiran suun terveyttä ja estämään mahdollisia sairauksia. Koiran hampaat ovat päivittäisessä käytössä, ja ilman asianmukaista hoitoa, koiran hammaskivi voi kertyä ja aiheuttaa ongelmia.

Muodostuminen ja sen seuraukset

Muodostumisen taustalla on plakin kertyminen koiran hampaan pinnalle. Tämä plakki kovettuu ajan myötä muodostaen hammaskiveä. Koiran hammaskiven voi poistaa vain ammattilainen, ja sen kertyminen voi johtaa ientulehdukseen ja jopa hampaiden menetykseen.

Koiran hammaskiven poisto, koiran suun putsaus kerran vuodessa, ei plakkia

Koiran hammaskiven poiston merkitys

Koiran hammaskiven poisto ja sen tärkeys ei rajoitu vain suun terveyteen; se vaikuttaa koko koiran yleiskuntoon. Hammaskiven poisto auttaa estämään bakteerien leviämistä suusta muihin elimiin, suojellen koiraa vakavammilta terveysongelmilta.

Kotihoito ja ennaltaehkäisy

Vaikka koiran hammaskiven poisto on ammattilaisten tehtävä, kotona voidaan tehdä paljon ennaltaehkäisyä. Koiran hampaiden säännöllinen harjaus ja erityiset pureskeltavat lelut auttavat vähentämään plakin ja hammaskiven muodostumista. Myös hampaiden säännöllinen tarkastus on suositeltavaa.

Koira, hammashoito, koiran hampaiden terveys

Hammaskiven poisto eläinlääkärillä

Eläinlääkärin suorittama hammaskiven poisto on turvallinen ja tehokas tapa pitää koiran suu terveenä. Menettely voi sisältää mekaanisen poiston sekä hampaiden kiillotuksen. Joissakin tapauksissa saatetaan käyttää rauhoitusta tai nukutusta, jotta toimenpide on turvallinen ja mukava sekä koiralle että hoitohenkilökunnalle.

Hammaskiven poiston hinta

Hinta voi vaihdella riippuen eläinklinikan hinnastosta, koiran koosta ja hammaskiven määrästä. Keskimäärin hinta liikkuu sadan euron molemmin puolin, mutta tarkka hinta selviää vain eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

koiran hammaskiven poisto, Pup 'n Pets

Ota yhteyttä ja varaa aika

Meillä Pups 'n Petsillä on vuosien kokemus lemmikkien ensisijaisesta hoidosta. Olemme omistautuneet lemmikkiesi terveydelle ja hyvinvoinnille. Kokeneet eläinlääkärimme ja ystävällinen henkilökuntamme ovat sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuista hoitoa ja palvelua jokaiselle lemmikillesi. Ymmärrämme, että jokainen koira on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme räätälöityä hoitoa jokaisen koiran tarpeiden mukaan.

Olipa kyseessä säännöllinen terveystarkastus, hammaskiven poisto, rokotukset, tai erityinen terveydellinen huolenaihe, olemme täällä auttamassa. Meidän modernit tilamme ja huipputeknologia varmistavat, että lemmikkisi saa parasta mahdollista hoitoa.

Yhteydenottotavat:

  • Puhelin: Voit soittaa meille suoraan ja keskustella asiantuntevan henkilökuntamme kanssa. He auttavat sinua varaamaan ajan ja vastaavat kaikkiin kysymyksiisi.

  • Sähköposti: Lähetä meille sähköpostia milloin tahansa. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja annamme lisätietoja palveluistamme.

  • Ajanvaraus verkossa: Vieraile verkkosivustollamme lisätietojen saamiseksi palveluistamme ja täytä online-ajanvarauslomake.

  • Käynti Klinikalla: Olet tervetullut käymään klinikallamme. Henkilökuntamme on valmis ottamaan sinut vastaan ja järjestämään tapaamisen.

Me Pups 'n Petsillä olemme sitoutuneet lemmikkiesi terveyteen ja hyvinvointiin. Ota yhteyttä ja varaa aika, niin teemme kaikkemme varmistaaksemme, että lemmikkisi saa parasta mahdollista hoitoa.

Tervetuloa Pups 'n Petsille!

Usein Kysytyt Kysymykset

Voiko koiran hammaskiveä poistaa itse?

Vaikka kotihoidolla voidaan ehkäistä hammaskiveä muodostumasta, itse sen poistaminen voi olla riskialtista. Väärin tehtynä se voi vahingoittaa koiran ikeniä ja hampaita.

Miten koiran hammaskivi lähtee pois?

Käynti eläinlääkärillä on turvallisin ja tehokkain tapa. Kotona käytettävät hammashoitotuotteet voivat auttaa plakin ehkäisyssä, mutta eivät poista jo muodostunutta hammaskiveä.

Kuinka usein hammaskiven poisto tulisi suorittaa?

Suosittelemme tarkistuttamaan koiran suun eläinlääkärillä vähintään kerran vuodessa. Jos koiralla on taipumusta hammaskiven muodostumiseen tarve voi olla useammin.

Miten hammaskivi havaitaan koiralla?

Hammaskiven tunnistaa usein keltaisina tai ruskeina kerrostumina hampaiden juuressa ikenien lähellä. Paha hengitys on myös yleinen merkki hammaskiven kertymisestä.

Voiko ruokavalio vaikuttaa hammaskiven muodostumiseen?

Kyllä, ruokavalio voi vaikuttaa. Terveellinen, tasapainoinen ruokavalio yhdessä erityisesti suunniteltujen hammashoitotuotteiden kanssa voi auttaa ehkäisemään plakin sekä hammaskiven muodostumista.

Onko jokainen koira altis hammaskivelle?

Kaikki koirat ovat alttiita sen muodostumiselle, mutta jotkin rodut ja yksilöt ovat alttiimpia kuin toiset. Pienet rodut ja vanhemmat koirat voivat olla erityisen herkkiä kiven kertymiselle.

Voiko hammaskivi aiheuttaa muita terveydellisiä ongelmia?

Kyllä, hammaskivi voi aiheuttaa ientulehduksia ja muita suun terveysongelmia. Lisäksi se voi edistää bakteerien pääsyä verenkiertoon, mikä voi vaikuttaa muihin elimiin.

bottom of page