top of page

Ekinokokkilääkitys: Matkalla Kohti Turvallista Seikkailua

puppy, dog, pet

Ekinokokki- eli heisimatolääkitys on pakollinen osa koiran hyvinvoinnin turvaamista, erityisesti matkustettaessa Suomeen muista maista, joilla ekinokokkitartunnan riski voi olla korkea. Tässä artikkelissa käsittelemme tärkeimmät näkökohdat ekinokokkilääkityksestä ja sen merkityksestä koiran hyvinvoinnille.

Ekinokokkilääkitys on annettava 1-5 päivän sisällä eli 24–120 tuntia ennen Suomeen matkustamista. Tämä aikajänne varmistaa, että lääke ehtii vaikuttaa koiran elimistössä ennen Suomeen saapumista. Toinen mahdollisuus on käyttää niin sanottua 28 päivän sääntöä. On ensiarvoisen tärkeää, että lääkitys annetaan oikealla tavalla ja oikeana ajankohtana. Eläinlääkäri merkitsee koiran passiin annetun lääkityksen sekä ajankohdan.

Koiran omistajan on tiedettävä, että ekinokokkilääkitys voidaan antaa koiralle ruoan kanssa, ja tämä tulee suorittaa 28 päivän säännössä kaksi kertaa ennen matkaa ja kerran matkan jälkeen. Lääkitys on annettava 1-28 päivän sisällä samasta ajankohdasta.

Matkustaessa Suomeen, koiran omistajan tulee muistaa, että lääkityksen on oltava voimassa ja merkintä siitä EU-lemmikkipassissa. Suomen matkustussäännöt edellyttävät, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat mukana, ja ekinokokkilääkitys on yksi näistä välttämättömistä toimenpiteistä. Ekinokokkoosivapaista maista saa tuoda koiran ilman lääkitystä. Näitä maita ovat Norja, Malta ja Irlanti.

Kuitenkin Norjaan matkustettaessa tulee ottaa huomioon Norjan omat matkustusmääräykset. Omistajien on varmistettava, että koiralla on kaikki tarvittavat rokotukset ja lääkkeet mukanaan. Norjaan matkustettaessa on myös tärkeää pitää mielessä, että ekinokokkilääkitys on osa näitä matkustusvaatimuksia, erityisesti, jos matkustetaan muiden maiden kautta.

puppy, pet, nature

Mikä on Ekinokokkoosi?

Ekinokokkoosi on Echinococcus granulosus tai Echinococcus multilocularis loismadon aiheuttama tauti. Koira voi saada ekinokokkoosin esimerksi purtuaan ulkomailla tartunnan saanutta jyrsijää. Ekinokokkoosi voi tarttua koiran kautta myös ihmiseen.

Mikä on Ekinokokkoosi

Mikä Lääke Ekinokokkiin?

Ekinokokkilääkitys on ratkaisevan tärkeä osa koiran terveyden ylläpitämistä, erityisesti matkustettaessa ulkomailla alueille, joilla ekinokokkitartunta voi olla riski. Eläinlääkäri valitsee tehokkaan lääkkeen ekinokokkeja vastaan.

maltese, dog, puppy

Ekinokokkilääkitys: 24-120 tuntia ennen suomeen paluuta tai 28 päivän sääntö

Ekinokokkilääkitys tulee antaa 24–120 tuntia (1-5 vuorokautta) ennen Suomeen saapumista. Tämä varmistaa, että lääkitys on tehokasta, kun lemmikki saapuu maahan. On tärkeää antaa koiralle ekinokokkilääkitys suositusten mukaan, jotta mahdollinen tartunta estetään tehokkaasti.

 

Jos koira matkustelee säännöllisesti, kannattaa käyttää 28 päivän sääntöä. Tällöin lääkitys annetaan kaksi kertaa ennen matkalle lähtöä ja kerran matkan jälkeen vähintään 1 päivän ja 28 päivän välein toisistaan. Eläinlääkäri kirjoittaa lemmikkieläinpassiin merkinnän 28 vuorokauden säännön käytöstä.

Ekinokokkilääkitys

Koiran matkustaminen Norjaan: Tarvitaanko Lisätoimenpiteitä?

Norjaan matkustaessa on syytä huomioida, että maahan voi olla muita vaatimuksia. Omistajien tulee ottaa selvää Norjan matkustusmääräyksistä ja varmistaa, että koiralla on kaikki tarvittavat rokotukset. Heisimadosta vapaista maista ainoastaan Suomi ja Norja sallivat 28 vuorokauden säännön käyttämisen.

dachshund, puppy, pet

Ekinokokkilääkitys on olennainen osa lemmikin matkavalmisteluja. Se suojaa koiraa mahdollisilta loistartunnoilta ja varmistaa turvallisen ja terveen matkan. Muista ottaa yhteyttä eläinlääkäriin kaikissa kysymyksissä ja varmista, että kaikki tarvittavat toimenpiteet on tehty ennen matkustamista. Hyvää matkaa ja turvallisia seikkailuja!

The veterinary, All day every day, at the heart of Jätkäsaari

Ota yhteyttä ja varaa aika

Meillä Pups 'n Petsillä on vuosien kokemus lemmikkien ensisijaisesta hoidosta. Olemme omistautuneet lemmikkiesi terveydelle ja hyvinvoinnille. Kokeneet eläinlääkärimme ja ystävällinen henkilökuntamme ovat sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuista hoitoa ja palvelua jokaiselle lemmikillesi. Ymmärrämme, että jokainen koira on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme räätälöityä hoitoa jokaisen koiran tarpeiden mukaan.

Olipa kyseessä säännöllinen terveystarkastus, hammaskiven poisto, rokotukset, tai erityinen terveydellinen huolenaihe, olemme täällä auttamassa. Meidän modernit tilamme ja huipputeknologia varmistavat, että lemmikkisi saa parasta mahdollista hoitoa.

Yhteydenottotavat:

  • Puhelin: Voit soittaa meille suoraan ja keskustella asiantuntevan henkilökuntamme kanssa. He auttavat sinua varaamaan ajan ja vastaavat kaikkiin kysymyksiisi.

  • Sähköposti: Lähetä meille sähköpostia milloin tahansa. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja annamme lisätietoja palveluistamme.

  • Ajanvaraus verkossa: Vieraile verkkosivustollamme lisätietojen saamiseksi palveluistamme ja täytä online-ajanvarauslomake.

  • Käynti Klinikalla: Olet tervetullut käymään klinikallamme. Henkilökuntamme on valmis ottamaan sinut vastaan ja järjestämään tapaamisen.

Me Pups 'n Petsillä olemme sitoutuneet lemmikkiesi terveyteen ja hyvinvointiin. Ota yhteyttä ja varaa aika, niin teemme kaikkemme varmistaaksemme, että lemmikkisi saa parasta mahdollista hoitoa.

Tervetuloa Pups 'n Petsille!

Tervetuloa Pups.jpeg
Tervetuloa Pups1.jpeg
Tervetuloa Pups2.jpeg

Usein Kysytyt Kysymykset Ekinokokkilääkityksestä:

1. Mikä on Ekinokokki ja miksi sen torjunta on tärkeää?

Ekinokokki on loistauti, joka voi vaikuttaa koiriin. Torjunta on tärkeää, sillä tartunta voi olla vakava ja vaikuttaa koiran terveyteen.

2. Miten ekinokokkilääkitys suoritetaan?

Ekinokokkilääkitys tulee antaa kaksi kertaa ennen matkaa. Lääkitys voidaan antaa koiralle ruoan kanssa, ja omistajien on tärkeää noudattaa eläinlääkärin antamia ohjeita tarkasti.

3. Milloin ekinokokkilääkitys tulisi antaa?

Ekinokokkilääkitys on annettava 24–120 tuntia (1-5 päivän sisällä) ennen matkaa. Tämä aikaväli varmistaa, että lääkitys on tehokasta koira saapuessaan Suomeen tai muihin maihin, joissa ekinokokkitartunta voi olla riski.

4. Voiko ekinokokkilääkitys aiheuttaa sivuvaikutuksia?

Yleensä ekinokokkilääkitys on hyvin siedetty, mutta joillakin koirilla voi esiintyä lieviä sivuvaikutuksia, kuten oksentelua tai ripulia. On tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, jos havaitset mitään poikkeavaa.

5. Tarvitaanko ekinokokkilääkitys myös matkustaessa Ruotsiin?

Kyllä, ekinokokkilääkitys on tarpeellinen myös matkustaessa Ruotsiin. Omistajien tulee noudattaa samankaltaisia ohjeita ja aikatauluja kuin matkustettaessa Suomeen.

6. Mitä muita huomioita tulee ottaa matkustaessa Norjaan?

Matkustettaessa Norjaan, omistajien tulee tarkistaa Norjan maahantulovaatimukset ja varmistaa, että koiralla on kaikki tarvittavat rokotukset ja lääkkeet mukanaan.

7. Voiko ekinokokkitartunnan välttää muilla toimenpiteillä?

Vaikka ekinokokkilääkitys on tehokas tapa suojella koiraa, omistajien tulee myös välttää koiran joutumista kontaktiin saastuneiden eläinten kanssa ja huolehtia hygieniasta matkan aikana.

8. Onko ekinokokkilääkitys pakollinen kaikille koirille?

Ekinokokkilääkitys on suositeltavaa kaikille koirille, erityisesti niille, jotka matkustavat alueille ulkomailla, joilla ekinokokkitartunta voi olla riski. Tämä varotoimi estää taudin leviämistä ja tarjoaa koiralle suojan heisimatoa vastaan.

bottom of page